Khamis, 14 Mei 2009

Kenapa Korg Benci sgt Dgn ARIL??

Salam...

Merasalah aku wat 2 entry lam satu ari..mcm xde laip je kan..ahaks..yup..byk masa aku diisi dgn melayari intenet je skang neh..kelmarin ari paling meletihkan..merasalah duduk bersila bagai pengemis dijalanan kat tempat intebiu..adoi..rmainye manusia nak apply keje gomen..

Kenapa korang Benci sangat dgn ARIL..???



Entry nih aku bukak khas utk para pembenci ARIL utk meluahkan isi perut korang..bagi aku sbb2 yg membuatkan korg benci sgt dgn ARIL..nant kot2 la bila dia dah kuar..aku blehla bagitau ARIL sebab2 org xsuka dia..then...bolehla dia perbetulkan mana yg kurang kan..since rmai sgt dah yg meluat dgn ARIL neh..aku pon tertanya tnya..apalah yang ARIL dah buat sampai org mengeji dia camtu??

Aku sedihla tgk ARIL kat dalam diari..macam xde semangat jek..nampak cam dia buat2 enjoy..lam ati dia..mest dia sedih sgt..siapalah xsedih..sebelom nih..org2 sekeliling kita xde masalah pon ngan kita..kenkawan suma suka berkawan dgn kita..tp..bila masuk je lam af..rmai pulak yg tetiba sumpah seranah kita..cakap kita poyo..perasan hebat..bila ada afmasuk..lagila org tohmah ko macam2 ARIL..katanye ko dah dirancang menang,anak emas estrok..

ARIL ke yang nak buat afmasuk tuh??ARIL ke yang nak reset balik undian plaja yg 4 org tuh??ARIL ke yang suruh astro lebih2kan dia??Betul ke cikgu2 tuh pilih kasih??Dari mana korg menilai..dari diari yg 1 jam tuh ke??Dari diari yg dah diedit tuh ke??Kita negara demokrasi..sesiapa saja boleh luahkan apa yg x puas ati..tp..jgnla sampai korg rosakkan masa depan org lain..bencinya korg kat ARIL sampai korg nak dia jatuh tersembam then makan pasir kat kaki dia tuh ke....baru korg puas ati??

Aku xkesah kalu budak2 bawah umo je yg rajin mengutuk,mengeji plaja af neh..tapi..bila dah tua bangka..cth macam pakcik teksi yg mengeji ARIL tuh..aku tataula nak cakap betapa rendahnye mentaliti org kita..ni ke sikap yg perlu org tua tuh tunjukkan kat budak2 muda mcm ARIL,HAFIZ,YAZID dan AKIM??sbb ada sumber bagitau..benda nih jd kat depan dorg..malunye aku ada org sebangsa ngan aku bersikap macam nih..

NOTA kaki: AF Hanya Hiburan Semata-mata

AFUNDI10 ARIL KE 32999...pedulikkan kejian..

27 ulasan:

MakJah berkata...

rasanyer semua dipersalahkn...

1. salah astro - buat provokasi demi provokasi. konco2 produksi diari thn ni yg penuh agenda yg mmg jelas mengamalkan favoritism.klu org x nmpk org xkan suarakan.so salah astro gak..team diari yg hampeh tu to be exact.

2. salah fans aril - yg gigih nk gak dia masuk balik. sbnrnya fan aril ni pentingkn diri sendiri.bukan pentingkn aril tp pentingkan ego sendiri dan nak enjoy diri sendiri terhibur dan terkesima merembes nak tgk aril kat diari n konsert. padahal aril dah terkeluar tu bermakna aril dah dioarg punyai. tapi gigih gak nak masukkan balik demi kepuasan diri.

3. salah aril - sebab membiarkan diri ikut je telunjuk astro. klu dia bebetul yakin diri dia boleh pegi jauh he can speak up, explain kat fans yg dia nak berusaha sendiri dan stand up dgn astro cakap dia tak perlukan afmasuk pebende ni demi keadilan pada kawan2 dia..lagi org tersentuh dan respek. aril kan outspoken, tp dlm hal ni dia ikut je telunjuk org. dia elok2 org kagum,sanjung n respek masa dia terkeluar hari tu. dia boleh cipta fame dari situ saja.tp afmasuk dah musnahkan semuanya.dia kembali kpd zero.org yg bkn fan tegar dia dh lupa dh memorable performance dia seterusnya terpedaya semula dgn momokan drama diari balik semula.takkan selama dia keluar dia tak tgk balik editing diari dan baca forum bagai. tetap gak nak back to the diari hell.

kakjahku berkata...

Makjah..
kita xtau kan apa sebenarnya yg ARIL fikirkan..
Tp..KJ yakin ARIL masuk balik sbb nak gembirakan fan dia..

ok..fan ARIL memg mementingkan diri sdiri..kami xpk apa yg ARIL rasa..

tp..kami yakin..ARIL nak masuk balik sbb..perjuangan dia kat af..belum lagi selesai..

kami nak ARIl dpt singlebaru..yg akan cepat kuar radio..

n..kami jugak harap pesembahan ARIL kat final akan membuka mata org tentang bakat ARIL..

Tanpa Nama berkata...

Setuju!
dan sebagai tambahan:
salah ARIL - Aril buat sesuatu tanpa pikir kesannya.... Pernah dengar Api kalau simbah minyak tambah besar apinya kan... (aku dah tau ayat defend kakjah berbunyi begini "salahkah menjadi diri sendiri/sukar memuaskan hati semua pihak")... tp kalau Aril baca entri nie, Aril renung balik penerimaan orang sebelum ini terhadap band Hujan. Lihat bagaimana respon negatif semua peminat termasuk Fakulti Af6 walaupun Hujan cuba menjadi diri mereka sendiri. Dan belum terlewat untuk Aril mengubahnya sepertimana Hujan....

salah peminat ARIL: sikap segelintir peminat Aril yang melepaskan geram/menyambut kutukan dengan memberi kutukan/terlalu pentingkan ego (sokong AFMASUK).... AFMASUK=kanser yang memakan pelajar yang masuk balik secara perlahan lahan.

salah ASTRO: yang menjadikan ARIL sebagai "kambing Hitam" sehingga terkantoinya konspirasi itu... (ayat defend kakjah "kan dah terangkan di sidang akhbar"). Itu di fikiran bias Kak Jah. Hakikatnya memang ASTRO kantoi! 1 minggu selepas FINAL Kak Jah pikir dan renung kembali "bagaimana versi rakaman boleh tau principal Tiara umumkan AFMASUK sambil menangis".


dan yang jadi mangsa? (apa apa sahaja keputusan FINAL)
1. ARIL (30%)
2. PRINCIPAL TJ (20%)
3. AF8 (15%)
4. PEMINAT HAFIZ DAN ARIL (10%)
5. CIKGU SITI H. (7%)
6. CIKGU CIKGU LAIN (5%)
7. PRODUKSI AF7 (3%)
8. HAFIZ (2%)
9. AKIM (2%)
10. ISMA (2%)
11. YAZID (2%)
12. AISHAH (2%)

10% akibatnya untuk peminat ARIL dan HAFIZ... KAK JAH pun dah dapat rasakan melalui feedback orang terhadap kak jah di komen komen blog lain....

Tanpa Nama berkata...

Entry nih aku bukak khas utk para pembenci ARIL utk meluahkan isi perut korang..bagi aku sbb2 yg membuatkan korg benci sgt dgn ARIL..nant kot2 la bila dia dah kuar..aku blehla bagitau ARIL sebab2 org xsuka dia..then...bolehla dia perbetulkan mana yg kurang kan..since rmai sgt dah yg meluat dgn ARIL neh..aku pon tertanya tnya..apalah yang ARIL dah buat sampai org mengeji dia camtu??

Aku sedihla tgk ARIL kat dalam diari..macam xde semangat jek..nampak cam dia buat2 enjoy..lam ati dia..mest dia sedih sgt..siapalah xsedih..sebelom nih..org2 sekeliling kita xde masalah pon ngan kita..kenkawan suma suka berkawan dgn kita..tp..bila masuk je lam af..rmai pulak yg tetiba sumpah seranah kita..cakap kita poyo..perasan hebat..bila ada afmasuk..lagila org tohmah ko macam2 ARIL..katanye ko dah dirancang menang,anak emas estrok..

ARIL ke yang nak buat afmasuk tuh??ARIL ke yang nak reset balik undian plaja yg 4 org tuh??ARIL ke yang suruh astro lebih2kan dia??Betul ke cikgu2 tuh pilih kasih??Dari mana korg menilai..dari diari yg 1 jam tuh ke??Dari diari yg dah diedit tuh ke??Kita negara demokrasi..sesiapa saja boleh luahkan apa yg x puas ati..tp..jgnla sampai korg rosakkan masa depan org lain..bencinya korg kat ARIL sampai korg nak dia jatuh tersembam then makan pasir kat kaki dia tuh ke....baru korg puas ati??

Aku xkesah kalu budak2 bawah umo je yg rajin mengutuk,mengeji plaja af neh..tapi..bila dah tua bangka..cth macam pakcik teksi yg mengeji ARIL tuh..aku tataula nak cakap betapa rendahnye mentaliti org kita..ni ke sikap yg perlu org tua tuh tunjukkan kat budak2 muda mcm ARIL,HAFIZ,YAZID dan AKIM??sbb ada sumber bagitau..benda nih jd kat depan dorg..malunye aku ada org sebangsa ngan aku bersikap macam nih..
---------------------------------
Aku jawab!
1. apalah yang ARIL dah buat sampai org mengeji dia camtu??
ko tengok la apa yg dia buat kat Rini dan Adilla.... Aril kena ingat dorang pun ada fan sendiri.... dan lihat cara ARIL handle mereka....Aril kata itu la diri Aril... tp Aril kena fikir... jika diri Aril orang lain nampak teruk... perlukah jadi diri sendiri?

2. ai pulak yg tetiba sumpah seranah kita..cakap kita poyo..perasan hebat..bila ada afmasuk..lagila org tohmah ko macam2 ARIL..katanye ko dah dirancang menang,anak emas estrok..?
- dah itu yang SEMUA ORANG NAMPAK... kalau kurang dari 50 orang berkata mungkin itu dikatakan "gosip"... tp kalau seluruh masyarakat termasuk selebriti (ada selebriti yang taip mcm nie "Memang jelas beliau lah pelajar yang paling konsisten dan jikalau minggu hadapan Hafiz bergelar juara saya tidak akan terkejut (something tells me he won't, though).")

3. ARIL ke yang nak buat afmasuk tuh??ARIL ke yang nak reset balik undian plaja yg 4 org tuh??ARIL ke yang suruh astro lebih2kan dia??Betul ke cikgu2 tuh pilih kasih??
- Bukan. Tapi dilakukan oleh produksi AF7 yang mengunakan ARIL sebagai Kambing Hitam. dan dah fakta, kambing Hitam memang akan menjadi mangsa kalau ia bukan mangsa itu bukan kambing hitam.

4. Aku xkesah kalu budak2 bawah umo je yg rajin mengutuk,mengeji plaja af neh..tapi..bila dah tua bangka..cth macam pakcik teksi yg mengeji ARIL tuh..aku tataula nak cakap betapa rendahnye mentaliti org kita..ni ke sikap yg perlu org tua tuh tunjukkan kat budak2 muda mcm ARIL,HAFIZ,YAZID dan AKIM??
- Sebab tu ARIL DAN ASTRO kena berhati hati dalam membuat sesuatu..... ARIL kena hati hati dalam perlakuannya (untuk pengetahuan ARIL peminat RINI dan ADILLA dendam anda).... dan ASTRO sebelum menbuat sesuatu jangan terlalu memikirkan keuntungan)

5. NOTA kaki: AF Hanya Hiburan Semata-mata, AFUNDI10 ARIL KE 32999...pedulikkan kejian..
- ya AF hanya hiburan, tapi ianya menjadi perlawanan kerana itu AF bertahan hingga musim ke7 dan PASTI AF8 hancur kerana orang dah celik abis dengan apa yang dihidangkan oleh ASTRO. setiap kali KakJah mengafundi... setiap kali itu jugalah seaakan KakJah merelakan ARIL SEBAGAI KAMBING HITAM. Renung2lah.... Peace!

Tanpa Nama berkata...

Contoh ciri-ciri anak emas:
1. ARIL: demi keadilan AFMASUK, undian direset semula.... LINDA/LOTTER: AFMASUK dengan terpaksa mengejar undian pelajar yang didepan....

2. ARIL: Nak tukar lagu kerana lagu seperti iklan motor, cikgu pertimbangkan dan bersetuju tukar arrangement (kalau tukar lagu kantoi abes anak emas)
PELAJAR AF7 LAIN: Terima tugasan bulat2 dan letakkan kepercayaan kepada sentuhan ACIS.

3. ARIL: Abes persembahan memukau, cikgu cikgu "bias" bersorak riang.
HAFIZ: abes persembahan memukau, cikgu cikgu "bias" berborak sakan.

4. ARIL: ada 2 minggu aje muka ARIL takde kat diari biarpun namanya masih disebut2 cikgu. dan diari FINAL, kak Jah ambik jam randik... counting masa setiap kali muka ARIL keluar.... terutama close up.
HAFIZ, ISMA dan AKIM: time berlatih ramai ramai aje kita boleh lihat muka dorang keluar kurang dari 20 minit di dalam diari.

mungkin bukanlah sampai emas.... perak atau gangsa aje kot... sbb produksi AF7 coverline skit...

kakjahku berkata...

wow..komen pjg lebar..
tp..sume komen nampaknye xdpt buktikan yg apa yg berlaku skang adalah kesilapan ARIL..

lawakle..sanggup ngaku fan adila n RINI plak tuh..kah2..lawak2

errrmmmm...mcm org yg sama jek komen..org lain yg ada alasan lebih kukuh sila komen...

kakjahku berkata...

sila komen..tanpa benda2 yg kakjah dah tau dr blog2 or forum n @15...
mcm tukar lagu,anak emas,undian direset..
I just wanna know..

Kenapa korg benci ARIL??
bg cth sifat2 ARIL yg buatkan korg benci dia..

kakjahku berkata...

setiap kali afundi aril nak jadikan aril kamben itam..adoii..
nak provok xbg aku undi pulak kan..takut ke makcik??

Tanpa Nama berkata...

ila komen..tanpa benda2 yg kakjah dah tau dr blog2 or forum n @15...
mcm tukar lagu,anak emas,undian direset..
I just wanna know..

Kenapa korg benci ARIL??
bg cth sifat2 ARIL yg buatkan korg benci dia..



dah tu aje penyebab orang benci Aril... ingat suka suka ker orang nak benci Aril.....

kakjahku berkata...

tu aje ke..
kalu sbb tu..baik korg benci bos estro tuh..
nape korg nak benci aril pulak..
bkn dia yg nak sume tuh kan..

salu kalu benci org..mestla sbb dia sombong ke,pentingkan diri ke..
aku nak cth2 camtu..brula aku boleh bgtau aril nant..

kalu pasal astro punye keje korg nak mencik ARIL..xdptla aku nak soh ARIL ubah sume tuh kan..

nak komen pjg2 gak..ha2

Tanpa Nama berkata...

salah ARIL - Aril buat sesuatu tanpa pikir kesannya.... Pernah dengar Api kalau simbah minyak tambah besar apinya kan... (aku dah tau ayat defend kakjah berbunyi begini "salahkah menjadi diri sendiri/sukar memuaskan hati semua pihak")... tp kalau Aril baca entri nie, Aril renung balik penerimaan orang sebelum ini terhadap band Hujan. Lihat bagaimana respon negatif semua peminat termasuk Fakulti Af6 walaupun Hujan cuba menjadi diri mereka sendiri. Dan belum terlewat untuk Aril mengubahnya sepertimana Hujan....


p/s: sebelum baca ulasan orang, hati kena bersih supaya tak nampak bias.

kaksonah berkata...

To ARIL haters,

Kamu benci ARIL sbb tukar lagu,anak emas,undian direset tp kamu yg ade prasaan benci membenci & kutuk mengutuk ni ape kes…sifat kamu tu baguih ke….at least apa yg ARIL buat tuh tk dosa …minat pd idola kamu uder ler nape mesti menci kat org laen.


To kak jah..

jgn dulik org yg ade sifat-sifat burok nih …..usah amik port langsung …kalo ati dh itam mmng tk leh buat apa dh…yg penting kite-kite ni happy ngan kemunculan ARIL sebagai artis & support dia trus sampai bile-bile….terbaek wokkkk

Tanpa Nama berkata...

Kalo dah dasar peminat aril
ape yg owng len ckp memg dah x gne
nk2 peminat mcm c kakjah nie...
Sume perkara die yg betul..
Kakjah wt la entry bnyk2 pasal awok nie
aku nk baca..
cm bagus sngt aril ngn kakjah nie
Xpe af hnya ler hiburan...

Tanpa Nama berkata...

kakjahku berkata...

wow..komen pjg lebar..
tp..sume komen nampaknye xdpt buktikan yg apa yg berlaku skang adalah kesilapan ARIL..

lawakle..sanggup ngaku fan adila n RINI plak tuh..kah2..lawak2

errrmmmm...mcm org yg sama jek komen..org lain yg ada alasan lebih kukuh sila komen...

2009 Mei 14 22:12

__________________________________

nampak tak? ko minta pendapat, dan kau nafikan.... kesudahannya baik ko pakai aje pandangan kau...

seperkara lagik, aku kesini bukan nak baca blog kau, tp kawan ajak aku tuk explain kat kau..... so dont waste my time if u dont wanna take a granted....

Tanpa Nama berkata...

To ARIL haters,

Kamu benci ARIL sbb tukar lagu,anak emas,undian direset tp kamu yg ade prasaan benci membenci & kutuk mengutuk ni ape kes…sifat kamu tu baguih ke….at least apa yg ARIL buat tuh tk dosa …minat pd idola kamu uder ler nape mesti menci kat org laen.


To kak jah..

jgn dulik org yg ade sifat-sifat burok nih …..usah amik port langsung …kalo ati dh itam mmng tk leh buat apa dh…yg penting kite-kite ni happy ngan kemunculan ARIL sebagai artis & support dia trus sampai bile-bile….terbaek wokkkk

_________________________________

kalau Aril tak peduli pendapat orang lain dan asik ikut pendapat korang korang aja.... aku jamin karier Aril tak kemana mana......
kita tunggu dan lihat....

Tanpa Nama berkata...

sifat sifat yang Aril perlu ubah
1. sikap "watch me, listen me"
- biarkan dulu orang lain abeskan pendapat sebelum mengutarakan pendapat sendiri. biarkan dulu orang yang sedang bercakap abeskan
2. sikap bongkak
- kalau Aril Fan telus.... perhatikan Aril...
3. Sikap "my words important"
- dia sepatutnya cuba mengubah persepsi masyarakat yang benci dengannya dan bukan berterusan menyindir.


dan ini untuk KAKJAH...
sila ubah perangai anda yang kekadang nampak menegak benang yang basah
dan tak kemana pun perginya perhatian yang kau dapat dari orang lain.... jgn ingin jadi terkenal dengan menumpang bakat orang lain...
kekadang awak kelihatan menghina golongan yang tiada rupa/cantik secara halus... tak kemana rupa tu...
INGAT! SEMUA ORANG PASTI AKAN TUA....

p/s: Aril berbakat besar, cuba dia perlukan transformasi tetapi peminat peminat fanatik yang menyukarkan transformasi itu.

kakjahku berkata...

ado.
penat aku bace weh..
yg ni je boleh pakai..

'sifat sifat yang Aril perlu ubah
1. sikap "watch me, listen me"
- biarkan dulu orang lain abeskan pendapat sebelum mengutarakan pendapat sendiri. biarkan dulu orang yang sedang bercakap abeskan
2. sikap bongkak
- kalau Aril Fan telus.... perhatikan Aril...
3. Sikap "my words important"
- dia sepatutnya cuba mengubah persepsi masyarakat yang benci dengannya dan bukan berterusan menyindir.

I will let him know..i'll do my bes..ok..pangey lagik geng korg..aku nak korg luahn rasa benci korg lagi n lagi...

sila komen lagik..xyahla nak sentuh interest haku..haku punye minat memg yg hensem2 je..aku punya sukalah..aku yg nak tgk..hua2

kakjahku berkata...

kalu rs cam buang mase je komen kat sini..xyahla komen..tu pon nak kne bagitau ke??

Tanpa Nama berkata...

Tanpa nama berkata ..kami-kami di Pulau Borneo sokong anda. Tak yah bagi komen kat sini..apa yang anda komen memang benar-benar belaka.

Kak jah..minta maaf..sedar lah!!!

kakjahku berkata...

dari borneo ke??owh..fan hafiz ke??

kakjahku berkata...

jgnla jd fan diva..
kang org takot nak amik ur febret tuh..
psl uolls diva sgt..nant kang silap sket..uolls ckp dorg sengaja nak jatuhkan ur febret la..apela..

KJ cuma sokong..n kempen soh afundi jek..xpenah nak bangkitkan mcm2 isu mcm uolls..

letih weh lyn fan diva..hu2

kang men..bes tgk korg meroyan..ha2

kakjahku berkata...

uolls memg fan diva paling hebat lam sejarah af..Kj kagum uolls..

kakjahku berkata...

AFUNDI10 ARIL KE 32999..

ye fan ARIL sume..hu2

Tanpa Nama berkata...

sikap fan mcm ko jugak antara penyebab mengapa orang benci Aril... dan sebagai balas dendam, mereka benci Aril... bukan Aril aje kena ubah, ko pun kena ubah...


kakjahku berkata...

uolls memg fan diva paling hebat lam sejarah af..Kj kagum uolls..

2009 Mei 15 14:24

tp aku rasa memang ko dah boleh diubah... sbb ko stubborn... dan tak heran la ko takde orang suka...
pity to u... so jgn memandai suruh orang lain ubah kalau ko sediri stiff-necked. jgn lah nak gila glamer.... ko sapa dipandangan Aril? yuck!

kakjahku berkata...

wahaha..asal emosi sgt nih..adoila..
aku xde giler glemer pon..
aku biasa2 jek..
korg yg concern sgt dgn apa yg aku tulis..

don't makes me wrong??ha2

kakjahku berkata...

ARIL ckp dia diehardsfan aku ler..
jgn xtau..refer kat topik membawaaaaa tu ye..wakakakakaak..

abisla kang kate aku perasan artis pulak..kah2

kakjahku berkata...

aku minat AWOK..xde nak buat dia jd boifren ke hape..korg minat artis sbb nak kawin ngn dorg ke??kah2..lawaknyeeeeeeeeeeeeee

 
© 2007 Template feito por Áurea R.C.