Selasa, 19 Mei 2009

ARIL n AKIM aka 2A..sudah memulakan langkah...GOOD LUCK!!!

Salam..

Atas permintaan ramai..wakaka..permintaan ramai ko..aku nak wat post pasal af7 lagik..demam af7 aku xkebah kebah lagik neh..ARIL n AKIM..orang rabun..orang xdapat terima hakikat n org2 kureng hensem jek yang cakap dua org bintang af7 nih x ensem...2A nih studen af7 yang paling hensem..aku rasa..kalu percaturan dorang betul..dorang akan lebih meletop dari Hafiz..Hafiz ada suara..tp..personaliti dia x menarik..mcm juara af4 jek..skang ARIL n AKIM dah mengorak langkah lebih laju dari juara af7..dorang dapat tawaran berlakon drama muzikal..khabarnya..gah jugakla produksinya..kalu x..xkanla dorang nak terima tawaran tuh kan..AKIM pon xkanla sanggop berehat sehari jek pas af then berlepas ke Indonesia utk penggambaran tuh..hope segalanya berjalan lancar utk 2A..

Cuma aku tertanya pasal publisiti utk dorang..yelah..jadual dorg dah diisi dgn penggambaran yang khabarnya selama 3 bln tuh..camne dgn publisiti utk media2 tempatan??sesi fotografi camne??Selalunya..finalis af akan terlibat dgn byk aktiviti promosi sebaik sahaja konsert final af tamat..cet kat @15,fotografi dgn media,temuramah kat radio...ARIL dah lalui semua tuh..tp..camne dgn AKIM??kesian jugak peminat dia xdpt bermesra dgn dia lam tempoh 3 bln tuh..tp..perlu diingat..kalu kita betul2 fan sejati..kita akan terima saja apa yg diaturkan untuk kebaikan mereka..untuk karier mereka jugak kan..ARIL akan ada kat M'sia pd 23hb nih kot..mayb jadual dia akan ketat giler pasnih..mayb 2A akan berulang alik dr Indonesia ke Malaysia..GOOD LUCK 2A!!

Dari gambar2 nih kan..kita dpt tgk betapa 2A nih hensem kan..sorang muka ala2 jepun..sorang lagik jadik makin hensem pas 3 bln terkurung lam akademi..hahah..kang kat luar gelap balik kang..AWOk xpela..semulajadi putih melepak..harap AKIM pdaila jaga penampilan nanti..kalu psl penjagaan penampilan nih..ARIL memang tererla..dia memg jenis yg stylo..AKIM xtaula camne dia nak jaga penampilan nant..hope dia bijakla..mcm pernah aku n bbrp angles nasihatkan our RIZ dlu..penampilan pentingggg sgt..skang rmai penyanyi kacak yg boleh nyanyik dgn baik..utk jadik top..ko kne pdai jaga penampilan..baru org nampak ko..
Cute pulak aku tgk gambo blogger febret aku utk af kali nih..JOE LEE..ahahah..mcm abang sulung ngn adik2 manje..ke mcm papa ngan anak2 beliau..ya papa kata Yazid..muahahahhaah...
sat aku nak quote bbrp kata2 pujian kat ARIL..bukti dia neh hebattttttttttttttttttt...walopon rmai yg cakap dia xbes...tp...komen2 dr mereka nih buatkan aku yakin yang aku x tersilap pilih studen febret tahun neh...
komen pengkritik af7
1st round = "sy ckp pada diri saya, kalau awak tak dimasukkan balik, personally saya banned af nih......kesimpulannya ..awak seorang yg survive pusingan pertama nih" antara kata2 adlin
2nd round = " sungguhpun saya rasa lagu ini tak sesuai dengan awok, tapi persembahan anda sungguh fantastikkkkk.... saya tak salah bila saya kata awak boleh menggantikan arwah kawan saya. Industri kita perlukan penghibur mcm awak untuk memberi kelainan" antara kata2 dato' kathy

komen dari metro
Mendominasi peserta lain di pusingan pertama menerusi lagu Kasih Tak Sampai dipopularkan oleh Padi, Aril terus mempamerkan persembahan menarik pada set kedua melalui single pertamanya,Toksik (ciptaan Alim/ Shazee Ishak dan lirik oleh Nurfatima).


komen akhbar kosmo
Masih banyak lagi yang perlu diasah dari segi vokal mereka lebih-lebih lagi, Aril dan Yazid. Namun dari segi persembahan pentas pula, finalis AF7 terutamanya Aril dan Akim hampir mencapai tahap seorang penghibur.

principal tiara

Bagi Hafiz dan Aril pula, kedua-dua mereka bertukar daripada baik kepada cemerlang.

Sultan Muzaffar-blogger af yg aku respect

Topik utama mereka adalah mengungkit kemasukan Aril menyebabkan peluang Akim untuk muncul sebagai Naib Juara terhalang secara tidak langsung. Tidak kurang juga peminat yang mula paranoia apabila pemenang gelaran Naib Juara dan Tempat Ketiga telah pun berlepas ke Indonesia untuk penggambaran sebuah drama muzikal, sedangkan sang Juara hanya berpeluang untuk muncul di Gala TV yang ditonton oleh 27 orang penonton. Hahaha.

dari akhbar NST

Aril was the only contestant who sizzled in both his performances.His first, the Padi hit Kasih Tak Sampai was praised by Adlin and Khadijah as the best vocals of the evening?His second, Toksik, was a display of fantastic dance steps, raw energyand suspense. He leapt off the stage and danced around the judges platform.


Amik ko..nak boo ARIL kat final konon...ko tgk betapa bagaknye banner ARIL FC neh..ha..puas ati aku tgk..korang ingat ARIL xrmai fan ke??aku sendiri terkejut bila dgr sorakan fan ARIL kat final..ARIL nih sebelom masuk af..dia dah femes dikalangan budak2 remaja yg minat shuffle2 nih..rmai tuh budak2 yg minat shuffle..dia antara ahli Hardstyle Republic(grup yg wat opening kat final arituh) yang femes tau..dia kan terer shuffle..leh shuffle 4 jam tanpa henti..katanye..ke aku kate...muahahah..yg rmai2 kat stadium tuh budak2 HR la..xsilap aku la kan..syabas MOONJAY n ADMIN ARILFC..sbb semangat korg sume..ARIL leh perfom dgn bes kat final..love uolls..



Ingat x pasal lukisan nombor2 nih kat diari minggu terakhir tuh..sib bekla menda neh x jd betol2..Aku x expect langsung AWOK leh jadik naib juara..sbb fan AKIM rmai giler..rmai lak tuh angles yg minat AKIM..tp..tu lah kan..ARIL unic..ramai yg xsuka..tp... ramaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiii lagik yg suka..aku tgk rmai kanak2 suka ARIL..terharu bila dgr sorg pakcik cal radio era time aril diinterbiu...pakcik tuh kate..anak dia yg berumur 10 tahun nangis teruk time aril tersingkir..ARIL...org yg menilai ko dari mata hati aje yg dpt kenali ko..walaupon Hafiz suka ko..aku xtau nape fan dia benci ko??nape ye??

Nota Kaki--PIC KREDIT TO JOE LEE..FAN ARIL..REKUES LAGU TOKSIK KAT ERA N HOT FM..

2 ulasan:

emOtsuXX berkata...

assalammualaikum kak jah..

memetik kata2 kak jah sendiri kan..

"riz, penampilan kena jaga"

Okay, utk kak jah, penampilan kena jaga kayh, ala2 makcik gitew huhuhu..

jangan marah..

pandangan memasing kan.. hehehe

daaaaaaaaaa

kakjahku berkata...

ada aku kesah???cak cak cak..
aku memg ala2 makcik gitu...kah2

 
© 2007 Template feito por Áurea R.C.