Khamis, 26 Februari 2009

KENANGAN...lalalalalalalalalala

Salammmm...



Dalam hidup ni..kita ada banyak kenangan..walopon aku bru menginjak usia 23 tahun..tp..rasanya..banyak kenangan yang telah aku lukiskan di kanvas putih hidupku..cewah2..ayat jiwang pulak..oleh sbb rmai dok complaint kata aku ni komen org suka2 ati je..haha..kadang2 (ke selalu..ermm) aku memg laser hokkay...kalu xsuka..tolong tutup window..adoyai...mukadimah aku nih mcm lari dr topik je..Bebalik kat topik haku..kenangan..hemm..ni aku nk citer kenangan2 lam idup aku..dr kecik spai umo 23..



Kenangan bes..

Hmmm...byk sbenanyer..kenangan bes neh..tp..aku bg satu je lah kenangan bes aku..time tu umo haku 5++ tahun..org kata..berhinguih lagik..aku..arwah bapak..abg..n kakak aku wat pertama kali merantau ke sebuah bandar besar yg diberi nama KL..kami anak beranak p nek keretapi..korg bayangkanla ketapi zaman tuh..style xde aircond..n kalu korg rasa panas..korg leh kuarkan kepala korg ikut tingkap..aku time tuh memg agak nakal..xreti dok diam..arwah bapak aku tido je..aku trus merayap lam ketapi tuh..tp..aku kira budak baik jugakle..bila merayap tuh..xdela lupa diri..aku balik ke pangkal jalan..ish..melalut pulok..kat tepi arwah bapak aku..ada sorg aunty India..bdn dia saiz double XL..hua2..dia asik pangey haku..'aci..mari sini..duduk riba aunty'..aku pon..dgn muka x malu..p la dok atas riba aunty tuh..pastu nyanyi2 lagu..'hello mis..hello miss..hindu porenggey(ejaan silap..I'm sorri..{sbil wat gaya bajet cute mcm AMER rl3}..)..hello miss..hello miss..'..dek kerana ke'cute'an aku time tuh..aunty tuh pon menghadiahkan satu kiss kat pipi haku yg gebus n duit RM1(yg bg aku mcm dwet RM10) time tuh..arwah bapak haku senyum je tgk anak dia yg muka x malu nih..wahaha..napela aku pangai camtu time kecik2 ekk..sbg kanak2 riang..haku sonok sgt p kl..padahal..bkn jln2 ke zoo negara ke..ke dataran medeka ke..p umah sepupu aku je..pastu adala dia bwk haku p jln2 kat taman hape ntah..baik aku p empangan mengkuang kat umah aku jek..hua2..

Kenangan Terindah.....

Tentula kenangan zaman2 blaja dulu..hek2..aku dulu form 4 dok asrama..sekolah teknik..naik je form 5..jadik pengawas..xleh lupa kenangan kna rotan ngan warden pasal tdo time prep..hua2..aku memg pemalas time dok asrama..selalu jek kna marah ngan ketua dorm haku pasal x bgun p solat subuh..time matriks..aku dlu matriks changloon..ulu banat..dahle 1st batch..pulak tu..dpt bilik yg terasing dr org len..aku n sorg membe haku nama Maz..kami dua org je dpt bilik aras tuh..seram bangat..aku ni penakot..so..kemana je Maz p..aku pon ikut je..ke toilet pon haku ikut..time mingu orientasi..haku kna mandi guna pili bomba..psl..air xdele..xkan psl nak blatih jd bomba plak..adoyai..n..bilik kitorg dikatakan berhantu sbb sbenonye..depa xau yg kami 2 org ada kat bilik tu..n kami pon xciter..haha..bilik kami akhirnya didiami oleh 2 org pendatang asing yg tlah sentap ngn roomate masing2..tp..memg besla blaja kat situ..byk giler knangan spai x larat nak citer..kat USM..hu2..knangan nek bas sardin p klas..betolak tolak..mcm nak p beperang kalu nak nek bas..penah skalik..ada sorg mamat neh..telah memijak kasut haku sampai putus..haku pun hangen..terus haku sepak kaki mamat tuh..then..korg teka sendirila apa jd pastu..hu2..pada tahun 2008..haku pon grad..n..yg xbesnye..haku xmkn sblom masuk dewan konvo..pale haku dah nampak sume2 lam dewan tuh bepinar pinar..mata jadik rabun jap..tp..bila atas stage..haku kontrol...yg x bes jugak..jubah haku senget..ha2..giler xcun..malu haku nk tunjuk gambo haku memakai jubah itteww..pjg giler..haha..kan aku ckp..knangan sbg plaja memg bykkkkk sgggttttttt...

Kenangan yang buat aku senyum sensorg kalu ingat balik...

Hua2..jgn ingat kenangan bercinton ye..seriously haku x penah involve lam percintaan secara serius..hokkay..kira aku ni cam suci la...wakaka..korg sume tau kan..haku minat RIZ AF6 giler babas..1st time jupa RIZ..memg kenangan yg akan wat aku tersenyum..hu2..haku jupa dia time roadshow HAI n HOTFM kat Sg.petani..haku excited giler nk jupa dia..tp..aku spai agak lewatle..org rmai..so..cam susa je lah aku nk jupa dia..tp..oleh krn semangat yg menebal n muka aku yg agak tebal aka xmalu sket2 je..haku telah pnjat stage..(tp..time sign otograph le)..kira haku potong queue le..aku pjt..toing..ada kat depan RIZ..bleh plak RIZ wat muka saspen..ha2..haku pon saspen.then..snaple muka RIZ..klik..pastu..aku senyum kambeng n melontarkan dialog..'er..errr...RIZ..leh x kita tangkap gambo(sbil tunjuk isyarat nk tangkap gambo bedua)'..then aku ucap lagi dialog ngengada neh..'errr...errr..tgn saya ketaqla..camne nak amik gambo ni'..then..bebunga ati aku bila RIZ kate..'xpe2 dik..meh RIZ amik gamba'..hua2..n yg harunyerr..adegan mengada tersebut telah dirakam oleh seorg jurufoto HAI..then..kuarla gambo haku yg tgh excited begambo tuh kat majalah HAI..hua2..maluuu kat org kg..wakakaka..ada aku kesah ke..

Kenangan paling sedih.....

Ermm...nak citer ke x nih..ni antara kenangan sedih hakulah..time tu aku form 5..mak n arwah ayah aku menunaikan haji kat Mekah..arwah ayah aku memg ada penyakit lelah..n doktor pun cakap arwah punya lelah agak teruk jugak..tp..arwah tetap jugak bersemangat nak pegi menunaikan fardhu haji..hari2 arwah tawaf keliling kampung sbg persediaan utk menunaikan ibadat haji..time aku hantar arwah n mak aku kat airport..dari umah lagi..aku nangis je..ntahle...rasa sebak sgt..satu ari tu..arwah cal umah..tp..bila aku nak ckp ngan arwah..arwah senyap je..xkata apa2..aku pun jadi bingung..dekat2 nak abis musim haji..akak aku dtg melawat aku kat hostel..dia bgtau..arwah ayah aku msuk hospital..aku cuba sedapkan ati yg arwah ayah aku lelah biasa je..aku sedih sgt time mak aku blik..tapi..arwah ayah xde sekali..adik aku yg bongsu..tnya kat mak aku..'mak,mana ayah??' then..mak aku diam je..abg2 n kakak2 aku sbnenanye xmau bgtau adik aku tu..dia manja sgt ngan arwah..sbenanye..arwah ayah aku koma kat hospital di Mekah..n dijaga oleh pak ndak aku yg tgh blaja kat Mesir..mak aku tepaksa balik sbb abg2 aku risau kalu mak aku sorg2 kat sana..then..abg aku yg no.2 p jaga arwah ayah kat sana..satu ari tu..kakak aku dtg jemput aku kat hostel..katanya..'ayah dah xdak..'..mcm mimpi je..aku nangis giler time tuh..terngiang ngiang kat telinga aku..time arwah ayah soh picit dia..tp aku tanak..then arwah ayah ckp..'kang kalu ayah xblik dah..hang nyesal x picit ayah'..sedihla pulak rase..moga ROH ayahku ditempatkan bersama org2 yg beriman..AMIN..agaknya..bilelah aku dpt melawt pusara arwah..hmm..

takat tu je lah ye..aku sedih ni..





Isnin, 23 Februari 2009

Ada apa dengan My Starz LG..n kisah Melodi..ado

Salammm...

Semalam..tamatlah sudah pertandingan realiti MyStarz LG..yang nampak cam bes je tuh..padahal..nan ado..finalis..rupa leh tahan..Tp..aku rasa mcm nak menghanjj**kan bbrp org finalis..hoh..Hairi..Mat Rock Jambu..yang aku rasa nak lempang jek tgk dia nyanyi lagu 'Lagu Untukmu'..rosak weh lagu tuh..kunun nak wat gempak mcm Lan MUH..sora x rock langsung..Ajai kata sora ko power tuh..pasal nak amik hati ko je..aritu ko nyanyi lagu 'Nakal'..hoh..Rock GIGI sgtla..bes 100x RIZ yg x perasan rock mcm ko nyanyi..ntah hape2 lah..juri pulok puji..xtau la tang mana yang rock sgt ko ni Hairi..baik pasni ko nyanyi lagu Ada Utkmu..sbb sora ko takat2 tu je lah..xyah ko nak jadik pejal tahir ke,Fiq ke..xrock langsung..kalu Adlin jd pengkritik..mest dia ckp ko gayah yg cuba nak jadik Rock..wawawa..marah nampak aku nih..pendapat aku je lah..xpayah sentap le sape2 yg minat mamat rock nan ado neh..

Juara..Wana..hmmmm..lehla tahan sora dia..tapi tang vibrator tuh..memg mengganggu tumpuan aku btol..feeel kemain lagik..tp..vibrator dia wat sebutan dia x sebijik2 mcm RIZ,Nadia n Stacy,..even Toi n Nubhan nyanyi...sori 2 say lah..dia nih takat nyanyi karok je bg aku..xde x-factor..xde aura..just ada rupa n suara yg mcm penyanyi kebanyakan je..kalu dia kurangkan vibrator dia yg mcm amoi satu pekan ngan aku yg hobinya melalak kat gerai mkn tuh..mayb..suara dia akan jadik sedap jugak pada pendengaran aku nih..Hattan leh pulak puji...dlu time AF ko kemain soh Heliza kurangkn vibrator..ni..kat petandingan nan hado neh...ko kna puji je ke..ke dorg dah pesan toksah dok kritik byk2..kang nampak finalis competition neh..sume nyanyi cam karok je..ado..kesian aku tgk..peserta lain yg aku suka jugakla tgk..bkn ape..muka cute sgt..wakakakaka..Nashren le..tp..aku xleh trima cara dia nyanyi lagu 'Perlu Kamu' ngan Misha..weh..agak2 le..nape over sgt neh..RIZNADIA aka RIA nyanyi pon xdelah over mcm ko..haih..yg lain2..aku mls komen..xde menda aku nak komen..

Bagi aku..buang masa aku je tgk..aku saja tgk..kata ada Mawi,Rossa,Pejal Tahir..tup2 xde Mawi..ada org bagitau kat forum gossip..Mawi xdpt dtg sbb mak dia sedang nazak..ada sorg forumer kat situ tnya wartawan hiburan nape mawi x dtg..katanyeee..'.mak dia sedang nazak'..tu la lbih kurang ayat forumer tuh,,btol ke x..tnya PA Mawi lah..hoh..bes jugak tgk Jamal Abdillah..nyanyi x penah pancit..walopon byk problem lam idup..kannnn...Pejal Tahir ngn pesyen rambut serabai ..awat la nak buat rambut lagu tuh..rimas aku tgk la..ish..tp..nyanyi mantop..nape x beduet ngn Jamal..nyanyi lgu 'terharu'..sure mlatopppp..Rossa..wah..lagu 'hey ladies' nampaknya catchy yek..tp..napa nmapak cam x cukup napas jek..tp..bagus jugakla pefomen dia..KESIMPULANNYA..KUNSET FINAL MYSTARZ LG..JD CAM KUNSET ROSSA JEK..hoh

Melodi..hua2..kan aku dah ckp..mest ada stetmen AC pulok..kalu nak interview tuh..biaq jelas sikit noo tb3 noo..sat2 hangpa bg AC cakap..sat2 hangpa bg x-wife dia ckp guna loud speaker yg sound ntah hape2..yg aku dgr..sora pompuan dok marah2 jek..adoyai..nak interview..wat le bg jelas rakaman korg tuh..ni..penin kepala aku tgk..pokus la slip bayaran AC tu elok2..juling mata aku nak belek tgk btoi ke x slip bayaran yg AC tunjuk tuh..nant..kalu xde AC gan Shafni kat depan mata hang Michelle oii...xyah dok interbiu la..wat saket ati aku je tgk..hasilnya apa..para Forumer kat laman gosip yg aku link dr blog aku tuh..n ada la bbrp cetez @15..wat kesimpulan sendirik..padahal..bkn dorg tau pon sapa btoi sapa salah..abih le AF7..rmai mencik kat AC..kang..rmai le kutuk ko AC..bila AF7 dah stat..abis 1st kunset..sure rmai dok kutuk n hamun ko..aku rasa jek..tgkla nant..hmmm,...kesian aku tgkla..hal dalam kain dok pampang bg satu malaya tgk..ish..awat jadi lagu tuh...(tp..heran jugak..melodi neh..pdai plak bg timbul isu nih time af7 tgh rancak dipromot..hmm..ada niat jahat ke hape???)..lu pk la sendirik..busukla dunia artis neh..bila ada citer2 mcm neh..adoyai..

HAHAAHAH..PJG PULOK AKU MEMBEBEL YEK..APA KORG RASA BILA KORG BACA..ADA X YG SENTAP KE..MAAPLA KALU SENTAP..DAH NAMA PON BG PENDAPAT..AKU PON ORG BIASA..YG AKU RASA..AKU SHARE JE LAH..OK..BUBYEEEE...KALU AKU RAJIN..AKU WAT POST YG SEJUK BALIK..BLOG AKU NI..POSTING KADANG2 PANAS..KADANG2 SEJUK..IKUT MOOD AKU..ADA PAHAM..X PAHAM??HUH..LANTAKLE

Jumaat, 20 Februari 2009

Ubat Mujarab untuk Stress

video

Salammm...aku xde idea lah nak wat post apa lagik..hahah..tapi..oleh sebab aku nak idupkan blog aku nih..aku knalah post kan something kat cni kan..bolehla para pembaca blog yang budiman baca sesuatu dr blog aku yg xberapa nak matopp nih..

Ok..cuba tgk video kat atas tuh...pelakon yg terlibat ialah kakak aku(nama dirahsiakan..hua2)..n anak kesayangannye..juga nenek aku..nenek aku dah berumur 90++ tau..alhamdulillah..pjg umur nenek aku...(nenek aku byk wat ibadat sunat...tu satu rahsia beliau pjg umur)..

Korang mesti tertanya tanya...nape aku letak video tuh..anak menakan aku tuh..namanya Mohd Iskandar Zulkarnain..umo setahun lebih..time nih rasanya umo dia x cukup setahun lagik..garang x..haha..aku kalu ngasuh budak nih..mau sakit pinggang aku kalu asik dukung dia jek..semangat btoi badan baby nih..hua2..tambah lagik dia x reti duduk diam..kalu aku ngasuh dia nih dr jam 7 pg spai 3 ptg...pastuh..mest aku tido keletihan punyeee..haha..sbbnye..dia asik nak soh dukung jek..jalan xnak..

Apa kaitan video tu ngan post aku...jawapannyee...ubat mujarab utk stress adalah bercampor ngan anak2 kecil yang ada bermacam ragam..yang pasti..sumenya cute2..xde yang xcute..itam,putih,kuning,merah,pink...sume cute..bg aku..bila aku tgh stress...kalu aku tgk aje muka anak2 kecil nih..rasa tenang aje...heran aku kalu ada org yg x sukakan kanak2..n tambah marah bila ada yg nak dera dorg,rogol lah..apalah...binatang btoi org yg suka wat camtu kat bdk2..

Aku x kawin lagi..soo..aku rajinla jugak jaga anak sedara aku..walopon kadang2 anak sedara aku nih wat aku jd kelam kelibut dgn peel dorg..cthnyee...ada anak sedara aku yang suka sgt tarik kuar smartCard astro aku..wahaha..penah byk kali jugak aku tepaksa tunggu spai mlm bru leh dpt siaran astro..ada sorg lagik yg suka sgt gigit kucing aku..ganas btoi..sampai kucing aku kalu nampak aje dia dtg umah aku..siap nyorok2 dah..yang pompuan pun leh tahan gak..ada dua beradik nih..dorg kalu datang umah aku..walopon dua org..tp..jd cam ada 10 org kanak2 ada kat umah aku tuh..nangis x hengat..dah tu..abis mekap2 aku ditenyehnya ke muka..tp..xpe..aku paham..bdk2 memg camtu..hu2

Oklah..aku nk upload pic bdk2..tp wat masa nih..ada prob sket..kang dah bleh upload..aku tepekla kat post nih..hua2..

Moral of the bebelan : jadilah pak/mak menakan yang penyayang..walopon kadang2 bdk2 neh leh wat korg hangen satu badan..

Rabu, 18 Februari 2009

RIZ DPT TOP 5 ABPH 08..bes2


gambar hiasan semata mata..tp ada kaitan gakla



Salammmm...tahniah RIZ kerana dapat jugak jadi top 5 Anugerah Bintang Popular 2008 kategori Artis Baru Lelaki popular..tgk pada senarai artis yg dpt top 5..kecut perut kakjah..Sumenyee mantop..ensem2..muehehe..bagi angles..kami dah bersyukur sgt2 sbb usaha kami menampakkan hasilnyer..tercalon dlm top 5 dah dikira satu kejayaan jugak..bkn sikit artis baru skang ni kan..sumenye mantop2..bkn penyanyi ajer..pelakon pon rmai yg popular kann...muka jambu2 kannn..walopon kakjah rasa..peminat RIZ xdelah rmai mcm peminat mawi world..tp..peminat RIZ neh sumenye rajin n very supportive..Kakjah bkn nye apa..kakjah suka cara RIZ yang rajin berusaha...bigbos maestro..mr.Freddie pon dah puji RIZ sebab x terlalu bergantung harap pd maestro utk terbitkan his 1st album..katanyeee..'RIZ berusaha sendiri mencari penaja utk albumnya..'lebih kurang camtulah..kann..nampak x yg RIZ neh..begitu fokus dgn apa yg dia nak capai dlm industri seni..xdelah nak kejar glamor aje kan..kalu asik harapkan org aje..xde kemajuanlah jawabnye..RIZ tahu menggunakan bakatnya..dia bekerja keras dan x penah sesekali nak give up..walopon perjalanan seninya x lah selancar Nubhan..kannn...by the way..congrates Nubhan jugak..dpt 2 kategori tau..hah..jeles tau..i know..rezeki masing2 kan..lepas nih...pakat2 bli sokkabo berita harian lagile jawabnye..adoila..kecut perut tau tgk saingan2 RIZ..warghhhh....caiyok2 angles,Rianz n Pepari n sume fan RIZ..nothing is impossible..ha..ckp omputih la pulok kann..

Lagu terbaru RIZ pon dah masok radio HOTFM..kat era je x dengar lagik..bila agaknya nak kuar xtaula,,kedit dah melambak aku guna utk rekues..era ni kan..ha..kang aku ngamuk kang..buat yg masih xtau tajuk lagu RIZ..'harusku yng pergi'..kat utube pon ade..belek2 la post aku sblom2 nih kann..lagu duet dgn Alyah..'Ku Pinjam Satu Bintang'..pon katanye dah nak kuar radio...aritu sepupu aku ckp ada dgr kat radio lagu nih..ntah2 dia kelentong..cait..aku pang jugak budak nih..ha..melalut lagi..

AF7...yeee...bak kata RIZ pada JIMMY SHANLEY lam trek selebriti..ngeriiii....yes..ofcoz rasa ngeri kan..batch baru pulak nak mai kan..RIZ kna work hard lgla..populariti seseorang boleh jatuh kalu xde pape impak maksima yang diappearkan..'ayat bahasa tagalog ke hape nih'...1st album RIZ pon nk release dah..aku xsabo nak bli nih..dah dekat setahun aku tunggu..mintak2 le..album nih memberikan kepuasan kepada sesapa yg mendgrnye..tp..harap RIZ x cepat berasa puas bila album dah siap neh..mesti kerja lebih kuat utk promosi dan baiki segala kelemahan yg ado..artis skang nih tumbuh mcm cendawan..kalu xde x-factor..(x-factor RIZ...suara yg merdu tp besar..suara yg lembut..tp garau..suara rock..tp flexibel..n yg penting..mata sexyyyyy)...RIZ ada sesuatu yg special...dia kna gilapkan lagi dan lagi...insyaAllah...one day..dia akan jadi seorg bintang..dia xde perunding imej dan pengurus yg mantoppp mcm nubhan..tp..dia ada kekuatan dan semangat utk bergerak lebih laju dgn kemampuan dan bakat luar biasa,...dan aku yakin..dia bkn seseorg yg mudah menyerah kalah...Go For It RIZ...
Posted by Picasa

Ahad, 15 Februari 2009

Rimas Lemas....tgk MELODI..hua2

Salam...
Hari ni..tepat kol 1230 tgh hari..sure rmai yg tgk rancangan hiburan paling vass kat M'sia nih kan..MELODI..dari dlu..zaman kak ogy lagik aku dah pdai tgk rancangan nih tau..ahaks..skang neh..aku tgk wartawan melodi nih makin all out..berani mati le lagaknye...soalan2 yg ditanya..dah sipi2 nak jadik mcm amboi3x tau..Michelle..ko menuntut ngan diva gebus tuh keee...hua2..ko jgn jd wartawan AAJ..kate diva gebus..bukan kate KAKJAH yee...saban minggu..ada je citer yg kebabom kat MELODI kannnn...spai ternganga le mulot KAKJAH kadang2..kann..

Harini..ada lagik la kisah2 umah tangga artis M'sia neh..dah nama pon artis kan..sume2 repoter nak selongkar..sampai kadang2 hal2 yg patot ko sembang kat lam bilik umah ko pon..nak kna ko hebahkan..tp..xleh salahkan artis..wartawan pon xleh disalahkan..kan keje dorg..yang nak disalahkan sape???org2 mcm KAKJAH,KAK JOYAH,KAK SENAH yang bersemangat inkuiri tuh ke??hahah..toksah nak salahkan sape2..lu pk la sendirik kata bang BIL pojaan KAKJAH tuh..tp..paling aku rasa rimas...lemas..nak muntah pon ade..bila nant ada sesi lawan2 bg stetmen..hah..kan dah jadik mcm firestone plak wartawan melodi nih kan..kes Shafni ngn AC tuh..kang minggu depan..tunggu la pulak stetmen AC..kisah NASH pon jadik camtu la..minggu lepas2 si laki bg stetmen..minggu ni si pompuan plak..lwn2 bg stetmen..yang ado sape..kita2 yg dok tgk ni la..jd satu keje plak nk pk sape salah..sape btol..ish2..aku pon xpaham..kadang2 aku pon samala..dok pk mend neh..bkn ada kaitan ngan idup aku pun kannn..walopon..

Lagi satu ni..citer NADIA..mula2 okla soalannye...tup2..kuarla soklan serkap2..camnila soklannye..'apa pendapat Nadia kalau nanti ada studen2 yg sama batch ngan Nadia..rasa jeles bila Nadia dpt peluang melebarkan sayap ke Indonesia?'...amboi..elok2 bdk2 af6 tuh bekawan..ko pulak nak tanya soklan kecoh mcm tu watpe..saja nak laga2 kan dorg ke..ko pon takkanla taktau apa Nadia yang petah bercakap tu nak jawab..takkan le dia nak jawab camni...'lantak dorg le nak jeles ke hape'...xdenye Nadia nak jawab mcm tu kann...sbb..xde sape nak jeles kat sape2 pon..kalu ada pon yang jeles..dorg simpan lam ati aje..xde dorg nk bgtu ko wartawan oiii...huh..kan aku dah marah nih..respek tau NADIA nih..pandai jawab soklan..samala mcm 'abang' dia yang bermata sexy tuh..my RIZ lah..wahaha..gurau je..hidup RIA yang cuteeee...

Ok..ni je la yang aku nak bebelkan wat masa nih..aku tgh pening sbenonye..ntah tang mana aku silap setting internet explorer haku neh..gambo2 kat laman blog xleh appear plak..tension lah..ish2...wartawn melodi tu xkan cari aku kan kalu dia baca komen aku nih..wahah..ni pendapat je..jgn nak sentap ye..nant..tnya le soalan membina sket ye..salammmmmmmmmmmm

Khamis, 12 Februari 2009

Kenapa saya suka drama 'INTAN'....

Drama 'INTAN'..ditayangkan setiap hari Isnin hingga Jumaat di saloran astro prima pada jam 11 malam..

Walaupun aku x tonton citer ni dari awal..yakni aku tonton time Intan dah main cinta dengan RADO..walopon x tgk dari awal..tp..aku tlah tersyiok plak tgk citer neh..slalunya..aku malas nak tgk citer yang aku x ikut dr awal..tp..lain pulak dengan citer Intan neh..ok..skang aku nak senaraikan..sebab2 yang membuatkan aku teruja nak tgk citer INTAN ni hampir setiap malam..

1. Watak RADO le..tipu la kalu aku ckp aku x tersyiok tgk mamat yang ensem neh..cara lakonan dia aku tgk..adala ala2 RAJA lam citer PUTERI YG TERBUANG tue..part sedih..memg feeling habis..part romantik,memg romantik habis n part lawak pon..dia pdai wat lawak..muka babyface...auwww..aku tergoda..hua2..gatai noo..pling aku x leh lupa n pling memikat hati dan jantung aku nih..time dia lafaz puisi..aku ingat2 lupa..camni la lbih kurang...'Org di Timur diam bila org dibarat bilang bulan itu indah,Org di Barat diam bila org diTimur bilang bulan itu indah...org di Timur dan Barat diam..bila aku bilang kamu itu indah'...dialog ni dia lafaz kat INTAN..tp..aku plak terfeeling..camno..wakakaka..

2. Kisah2 yang berkait dgn masyarakat..cthnya..kes anak luar nikah..dari awal dorg olah cerita tue..nampak yang dorg ni cuba kiaskan betapa deritanya hidup seorang anak luar nikah yang tak berdosa..watak ni digalas oleh pelakon utamanya INTAN..dilakonkan dgn berkesan sehingga kita sendiri rasa betapa naifnya si INTAN neh..kita jd kesian tgk dia..n watak dia yg kadang2 lurus,kadang2 tegas,kadang2 lucu..buat kita rasa sayang pada INTAN..pandai kan dorg olah watak dia...satu lagi kisah pasal pandangan serong masyarakat pada MAK JAN..INTAN jugak yang bawak..pendek kata..byk kiasan secara sinis yang ditampilkan lam citer neh..kita jd berpk bila tgk babak2 yang dipaparkan..

3. Watak2 lain yg menarik bg aku ialah watak MERTUA INTAN..tgk cara dia bawak watak..seorg yang keras hati,over dan selalu buat sesuatu tanpa berpk panjang..tp lucu gak watak dia neh..aku rasa..kalu xde MERTUA INTAN neh..citer neh x brapa nak menjadi..MERIAM BELINA ni dlu slalu blakon jd hantu..skang blakon jd wanita garang plak..sesuwei bangat..haha..watak BABY RANGGA..anak intan pon menarik..bdknya comel..x takut kamera..tp sedih plak bila wataknya dimatikan..erm..watak2 lain..sbg perencah yang melazatkan lagi citer neh..watak2 yang dibawa..diolah dgn baik..sehingga kita juga dpt rasakan betapa kuatnya ikatan kekeluargaan dorg..


3 sebab dahle..penat aku mengarang..ekeke.Tu la sebab2 aku mest sharp ada kat depan tb kol 11 mlm setiap Isnin hingga Jumaat..RADO..KAMU GANTENG BANGAT SEH..haha

Isnin, 9 Februari 2009

ONCE UPON A TIME AT CC..kisah haru

Blog baru..jadi..aku pon xde menda sgt nak update kat cni..
Rasa mcm nak citer satu kisah haru yang penah tejadi kat aku...
kisah ni jd tahun lepas..before aku pasang tenet kat umah..
citer ni aku karang sambil dgr DEKNA af5 nyanyi lagu unfaithful..giler xbeh..wahaha..
Sempat lagi aku kutuk org..wahaha..xsenunuh..

Okla..camne ekk nak citer..ok..aku wat lam btk dialogla..
watak kat cnie..aku..n mamat misai taring aka MMT..suka hati aku la nk letak nama apa pon..hua2

Hari tu..aku dilanda keboringan yang amat sgt..yela..aku bru abih exam..n dah ponat tanam anggur time tu..jadik..aku rasa mcm nak p merayap kat cc..aku biasanya kalu p cc,...bwk dwet n diri aku je..tp..ntah camne..aku rasa cam nak bwk ic aritu...so..aku pon amik ic then kuar ke cc..

Aritu aku rasa nak sembang mambang ngan membe2 RIZFC..bes jugak sembang2 ngan depa..sambil tuh..aku donlod apa yg patot..tp..aritu..koputer kat situ agak hampeh..lembab giler..so..aku pun jadik hangin sket..muka pon dah muncung semacam dah..dahle panas..time tu kol 145 ptg kalu x silap aku la..sedang aku dok layan hangen aku..n gigih merayap2 kat laman2 web febret haku..tetiba aku rasa,mcm server down..betambahle hangen..aku pon tunggula..kot2 server ok blik...
tiba-tiba..........sorg mamat yg muka agak garang,misai bertaring,badan agak gumuk dan pendek sket..muka ada sket2 mcm penyamon...dgn muka poyo..dia mai kat tempat aku...

MMT : Adik..tgh watpe tu??

AKU : Tgh masak ayaq..(muka aku time tu..kalu korg tgk..sure rasa cam nak lempang je,,,wakaka)

MMT : Amboi..org tanya elok2 ni..tgh watpe??

AKU : awat aku nak kna habaq kat hang pulak...(muka garang)

MMT : amboih..garang sgt ni..mai ic hang aku nak tgk...(kening dia terpacak..muka mcm nak makan aku)

AKU : aik..hang ni sapa..awat aku nak kna bg ic plak..

MMT : aku polis..(muka dah memg hangen aku tgk)

AKU : hek eleh..ngaku polis la plak..mai cni kad polis hang,aku nak tgk..

MMT : sombong hang noo..(sbil seluk saku dia n citer haru pon bermula...)

Rupanya..mamat ni polis betullah..hahah..

AKU : erm..sori bos

MMT : hang sombong sgt..mai ic hang aku nak tgk

Seb baik la aku bwk ic..kalu aku x bwk..alamat tdo lokap le aku..wahaha..poyo sgt kan..rupanya..ada polis wat spotcheck kat cc tu..punyala khusyuuk aku cet kat RIZFC sampai x pasan yang polis wat spotcek..bleh plak aku jd mengong p tunggu time server down tu...yela..polis wat spotcek..so..dorg unable la sume line tenet..cc kat situ memg wanted la..sbb jadik medan budak2 men game..bdk2 ni pon satu..ponteng skolah..nyusah kan aku je..hua2..

Aku mula2 tue..prasan mamat tue nak ngorat aku...tue yg aku blagak poyo tue..maleh nak layan..tup2 skali..polis daaa..aku ingat lagi dialog mamat misai tebal tuh...

MMT : lenkali..hang jgn sombong sgt..apa hang ingat aku penyangak ka..(wahaha..memg aku ingat camtu pon)..

moral of the stori : 'jgn cepat perasan..ingat korg lawo sgt ke.. 'wahaha..

----->>pas peristiwa tue..aku trus pasang celcom broadband kat umah..fobia p cc dah..aritu aku nampak MMT time p juging..jeling woooooooo...n MMT ni rupanya..kwn abg ipo aku..wakakaka..kecik je dunia ni..

Sabtu, 7 Februari 2009

LAGU TERBARU RIZ...HARUSKU YANG PERGI

Lirik lagu ni..amati..dan dgrkan irama lagu ni kat cni..



http://www.youtube.com/watch?v=V0W68ALDDUY



Berakhirlah kisah cinta

kisah cinta kau dan aku

yakinkanlah hatimu yang duka

sebenarnya aku pun terluka

takku pinta

akhirnya kubegini...



mengapa diriku yang kau cinta

jika hatimu pada dirinya

tak kau fikir akhirnya kita kecewa..

sayang...maafkanlah aku

jika pintaku begini

tak sanggup ku menanggung

rindu yang tiada hujungnya.

kerana ku masih setia



cinta tiada kesempatan

pada dia yang ku sayang

kasih yang kucurahkan

menikam rasa jiwa ini

gelaplah pintu cinta kita..

sayang...oo..harus ku yang pergi dulu..
kasih telah kau mengakhiri

impian cinta yg suci

mungkin ada baiknya oh sebegini...



Lirik lagu baru ni memang sedih...sesyahdu irama lagu ni..

kini berkumandang di HOTFM..



kredit to kak MUZLIA RIZFC..n RIACHANNEL


oh ye..kalu nk tau pekembangan tebaru RIZ..


lehla p website FC..http://rizfc.forumotion.com/


Good LUCK RIZ...n all Angles

blog terbaru

Disebabkan oleh kelembaban blog aku kat friendster
http://peejahmawi.blog.friendster.com/

aku rasa cam nak wat blog baru utk tahun 2009 neh..

so..check it out.. sume....

 
© 2007 Template feito por Áurea R.C.