Isnin, 30 Mei 2011

Whatever...Wherever..


Assalammualaikum...

Welcome to all peminat hazama yg mayb dah jadi SR kat blog aku..Nothing to hide..I am what i am..x sangka ada org yg takes serious pasal artis2..come on la..just for fun..x pyhla nak attack personal kalau dah x puas hati sgt..buang masa korg..n buang masa aku jugak..heyyyy..kalau xde kelab anti kat bod af cari.com tuh, x meriah kot...


Last weekend my kakak2 ALs n cit2 mai penang..Bes dpt pusing2 n makan2..ehhh..rasa cam byk makan2 dr pusing2..mana2 jer lah..Sowi sebab dapat teman utk satu hari jek..saya tersangatlah bz dgn kerja2 yang x berkesudahan...Harapnya semua berjalan lancar..Amin
]
Hazama..or should i use KIMAK ( kelab anti hazama kat blog AF).. perkataan mencarut yg sopan sikit kot dr pu***..errr..sori..berbahasa kasar kat blog..amponnn!x dengar apa dia nyanyi..Mute tv..bila on blik suara..dgr sume juri kritik jer..harusla x bes kan dia nyanyi..what a waste..lagu may bkn makanan ko ke hazama?

Si hensem yg penuh kontroversi nih muncul lam video klip af..n malam nih muncul lam video klip mentor lak..n panas dgn vc prema yin tuh pulak..ouchhhh..Gambit Saifullah dah jadi 'budak nakal' dalam industri..:P

Persembahan terbaekkkkkk Wok dari ERUL..( x menahan tgk trek selebriti Aril sebut aneyongsayo[pape je lah]..lawak hokkeh)...suara memang jantan habis..tp kalau dia pkai kemeja putih mayb lebih dramatik..n kak OGY x tnya byk sgt kot..


Azri..flat pprt..i have to be honest..nape azriii...ko sakit ker? Pape pun..okla dari Lena..Nxt week lagu omputih..gasakkkkk..tp..xla susah sangat lagu tuh!

AWOk..akhirnya my lovely fren nih..Tun..dah dapat berjumpa dgn artis yg dia minat sejak af..ARIL..im happy for you TUN

BTW: Im not a teacher anymore..terharu anak2 murid msg wish happy teachers day..thanks syg2 cikgu =)

Jumaat, 27 Mei 2011

Azri oh Azri

Assalammualaikum...

Aku sangat bz skang nih. Banyak kerja2 yang perlu aku langsaikan. Training aku di Pusat Latihan skang nih pon dah nak sampai ke kemuncaknya. Lepas ni aku akan berpraktikal kat kilang pulak..X sabar pulak aku rasa..Skang nih banyak kerja part time yang aku kna wat..yerla..nak maintainkan maintainance gituh..matilahhh!

Hari Rabu hari tuh kami buat surprise party utk lecturer tersayang..sebenarnya x la macam surprise sgt..sbb bau bihun goreng harum semerbak lam bilik tuh..tapi yang paling best lecturer kami tuh inagtkan yang kami nak wat just farewell party, tup2..kami soh dia tiup lilin sume..terharulah beliau...thank you Sir Samy !


Ok..balik ke cerita Af9..konsert 7 hari tuh not bad..Azri nyanyi bes..yeah!

Gambar sekadar hiasan..suka wat muka camnih khennn!!Ko ingat ko cantikkk ke Hazama?

Aznera..Wow..I love this couple..Charming..Aku rasa, Nera adalah salah satu penguat semangat Azri di AF since diari AF dah REVEAL yang Azri ada penyakit yang agak kronik..Dia sangat struggle dalam Af..aku tersntuh sangat bila tgk diari minggu nih..nanges!Kuatkan semangat ye Azri..Dikhabarkan sepupu Azri yang mengidap kanser baru sahaja meninggal dunia..another sad news utk azri...harap bertabah..T_T


Aril n Nera..jeng3..
Aril sibuk dgn trek selebriti dan juga sebok promote lagu baru dia..ehhhh..lupa nak cakap..sesapa yg minat Aril n ingin didaftarkan dlm list as one of Aril fan, just letak kat komen ur name n email..voley..kalu x nak..pm me kat fb..just search kakjahku.

Selasa, 17 Mei 2011

Konsert 7 af9..Maharaja Lawak..gambit..aku..

Assalammualaikum dan salam sejahtera..

Sekarang nih musim hujan, so rasa malas nak kuar rumah..Lagipun banyak giler keja nak kena selesaikan..Thesis, revision and presentation..bulan Jun nih aku dah nak start praktikal..rasa neves pulak..yela..dah lama kerja as cikgu..Harap2 semuanya berjalan lancar..Amin!

Maharaja Lawak..the most popular Reality Show lately khennnnnn..bagi aku kumpulan yang paling bes and consistent ialah kumpulan yang berbaju pink ( JAMBU)..Dorang x payah nak carik idea yang complicated sangat..muka dorg pon dah boley buat org gelak..suka tagline depa..'muka legend hati kiut'..Adeyyyyyyy..VOTE FOR JAMBU!

Awan Dania 3 dah tamat..Ending very the x best..Gambit Saifullah pon cakap dia x berapa happy dgn ending cerita nih..macam tergantung sangat-sangat..masa mula2 tgk episod nih, aku x sangka pulak yang that is the last episode of awan dania 3..aiyoooooo..penat ok tengok every week..Next season ambik Gambit Saifullah lagik ok..kalau x amik aku tanak tengok Awan Dania..hua3..Gambit Saifullah jambu..n messy..


Aril pulak..janganlah marah Aril pasal dia sokong hazama bagai nak rak hari tuh..Dia pon macam kita jugak..ada his fevret..tahun nih dia pilih Hazama..lantaklah khennnn..memang Hazama bes pon..Tapi..macam yang aku ckp dalam forum n everywhere yang ada sembang2 pasal AF..aku x suka cara Hazama dimasukkan dalam AF..Adil ker masukkan pelajar yang dah pernah jadi bintang astro, dah pernah join kumpulan MUH yang dah tentu2 bukan band cap ayam, yang dah master dalam hal2 yang berkait dengan stage present, dan yang paling penting..YANG TIDAK BERAUDITION!
Hazama hey Soul sister..memang bes last week..aku bukan indenial bakat dia..tapi indenial why dia nak masuk af walaupon dia tahu yang cara dia masuk x adil utk pelajar2 lain..? Wajarkah dapat populariti dengan cara mcm tuh?Rating af meningkat katanya sbb ada hazama..yeahhh..thats true..Hazama..aku x dpt terima ko kat af..Sori..

ERUL Janji..Suara sangat2 sedap..tapi penghayatan dia sangatlah kureng..nampak macam dia terlalu ikut step..perlu ker ikut step2 yang kadangkala terlebih-lebih tuh?Aku prefer dia nyanyi lagu nih dengan pakai kot and duduk atas kerusi..just Sing..not terhuyung hayang ikut step yang merimaskan ittew..I admire ur voice ERUL!Ada sesetengah org suka ERUL kekalkan K-pop..tapi bagi aku..ERUL x perlukan K-Pop utk terus survive..dia x sepatutnya meletakkan bakatnya hanya sekadar K-pop wannabe..dia boleh capai lebih daripada tuh..

Azri Sampai Hati..Aku x dengar suara ameng.. Aku x setuju dengan FT..wahhhhh gituh..macam lah aku terer sangat khennnn..yerla..nak buat macam mana..tone lelaki kalau yang jantan..memang bunyi macam sama..otherwise lagu tuh dibuat arrangement yang baru..aku dengar kat diari mcm Amy search ckp lagu nih dah diurbandkan..tp..why masa konsert sama jah arrangement dengan lagu asal?Nxt week lagu Hattan..OMG..nanti Hattan ckp ko nyanyi macam aku nok..matilahhhh ko Azri..

Geng2 STAR Proggrame..will miss all of u very soon..masing2 dah nak berpraktikal..Good Luck semua..buat yang terbaek..moga2 kita semua ada rezeki utk jadi pekerja tetap dgn gaji yang setimpal dengan kelulusan masing2..Amin.


Mode: REKUES ANUGERAH TERINDAH kat radio ok..

Khamis, 12 Mei 2011

lagu baru ARIL..'ANUGERAH'


Assalammualaikum..




video


Kengkawan....dengarkan lagu baru Aril nih n tolong rekues kat stesen2 radio ok..
Tajuknya 'ANUGERAH'..

CARA2 NAK VOTE ADA KAT BAWAH NIH EHHHH.......

ERA FM


http://www.era.fm/Program/Carta-20G-Era.aspx


http://www.era.fm/Program/Carta-Era-40.aspx



Rekues melalui SMS: ERAPDE anugerah >32555



HOT FM
http://hotfm.com.my/menumuzik/
http://hotfm.com.my/zon/
http://hotfm.com.my/hotfm30/



MUZIK FM
http://kafemuzik.blogspot.com/
http://muzik-10.blogspot.com/

Rekues Online : http://www.muzikfm.com.my/pilihan.php



SURIA FM
http://suriafm.com.my/html/request_suria.aspx

(dah boleh request guna web...tapi kat field NO KLIK tu letak la no tel ikut format yg diberi)KL FM
http://www.kl.fm/


KONTI KLfm
Undi 2 buah lagu pilihan anda

Setiap Isnin dan Selasa ( slot undian carta Klfm ) 3 hingga 4 petang
Cara: KLFM 2 KOD LAGU>hantar ke 32728


NOTA KAKI: VOTE HOKKEH!

Jumaat, 6 Mei 2011

Selamat hari Ibu..n Konsert minggu ke 4 AF9

Assalammualaikum dan selamat sejahtera...

Dah masuk bulan Mei..pejam celik pejam celik dah sebulan aku dok ikut kursus graduan menganggur..kursus yang best and santai..Elaun pun dah masuk..Alhamdulillah!
Di kesempatan ini jugak aku nak ucapkan Selamat Hari Ibu utk semua Ibu2 yang mengikuti blog aku nih..Keluarga aku ada mengalami beberapa masalah kebelakangan nih..Harap2 kami semua dapat menempuh semua cabaran yang ada bersama ibu tercinta..amin!


Last weekend aku spend sedikit masa dgn 2 org BFF nih...ABC yang kat atas tuh ialah ABC Puncak Mutiara..ABC nih besar, tapi kurenggggg sket..banyak ais jah, rasa tawar..So..aku harap harga n rasa Abc nih berbaloi-baloilah lain kali ekkk...sbb aku pnah gak mkn Abc yg sama tahun lepas, rs sedap n berbaloi-baloi..tp skang nih asal kurenggggg?

Promot sikit..kedai makan tepi jalan x semestinya x superb rasa makanan dia..Buktinya kedai Laksa Pakcik kat Bandar perda nih..memang sedapppPPP n mantaPPPP rasa laksa dia..kedai terletak kat parking MPSP..berdepan dgn karoke..tryla..Bihun Sup pakcik nih pon power gak..tp bihun sup dia ada hari Isnin jah..


Yang kat bawah nih gambar Sir Samy..Lecturer yang mengajar aku kat Pusat Yakin Kerjaya..Memang sempoiii and bes giler...! Apppaaaaaa...we will Miss U!

Aril...hurmmmmmmmmm...sebok dengan Trek Selebriti and Showcase Af9 kat Aeon Au2 tuh..setiap hujung minggu ada showcase af9 nih..nak jumpa Aril korg p sana ekkkk....Ok..pasal Riz..ada event baru yang akan dibuat bersempena dgn Anniversary Riz Angels..apa2 pon korg cek kat this fanpage ehhh...


Ok..jom review sikit persembahan hanak2 hekan kat af9..Afif dengan lagu Arab dia nih nampak macam he tried so hard utk menggemilangkan lagu nih..But..kerana lagu yang ala2 sendu nih...persembahan dia just biasa2 saja..sebutan Arab dia bes jugak..hurmmm..nampak gaya macam Amy Search nak Afif tampil sbg penyanyi ala2 Yassin ekk..world music gituh..good try..tp..boley jual ke?

Hazama..Sbb dia retis..harusla aku ltkkan high expectation gituh..dia bkn retis2 biasa hoccay..dia retis yg pernah perfom kat juara lagu dgn Kump MUH..ko ada?? Come on la..asal biasa2 sangat..Dia penah perform lagi bes kottt sebelum masuk af nih..kata nak menuntut ilmu2 yang dia x dpt kat luar..tp..asal makin sendu jah?minggu nih dpt lagu Noktah Cinta lak tuh...x selera nak tgk hoccay..voley?Sori..aku BIAS! BTW..lakonan matappp beb kat dalam diari....bluwekkkk!


Kesian kau Erul..dorg jadikan ko bahan eksperimen..nasib ko sama macam RIZ..asal ada studen yang terer jah..mesti nak dijadikan bahan experiment..wth..minggu nih dpt lagu jazzy2..aiyoooooo..kesian sgt2...Asal korg tanak dia jadi Kpop ek?Whats wrong with that?walau apa pun..aku tetap suka Erul..dia ada suara n ada rupa..Full package..jgn la nak stresskan budak tuh...

Azri..MantaPPPP..tapi apa pasal undian ko hadooo???Nanges...Sorry to say..aku xde duit nak afundi segala..baik aku guna utk shopping jah...dah ada kesedaran sivik hokkeh..matilah ko..Minggu nih dapat lagu bes..tapi org cakap lagu nih monotone jah..gasakla..aku mintak2 ko nyanyi bes Azri...

Nota kaki: Lagu terbaru Aril dah kuar...Jangan Lupa rekues Banyak2 ok...Dapatkan CRT Anugerah Terindah dengan menaip *131*217591# bagi pengguna maxis shj!

 
© 2007 Template feito por Áurea R.C.