Ahad, 17 Mei 2009

KEMUNCAK AF7:Tahniah AWOKKKKKKKKK...akim n apis

Salam..

Akhirnya...terjawablah sudah..nyata..dari awal lagi aku dah jangka yang kemenangan akan berpihak kepada Hafiz..Aku sangat happy bila ARIL diumumkan mendapat tempat ke-2..kegembiraannya sama dengan kegembiraan aku bila RIZ dapat naib juara tahun lepas..Relevannya..memang Hafiz patot menang..sebab banyak faktor yang memerlukan Hafiz dinobatkan sbg pemenang..faktor2nya..biarlah aku simpan sbg pandangan peribadi saja..malas aku nak cakap lebih..sebab ada peminat kipas susah mati sang juara nih yang dok skodeng n meninggalkan jejak2 mereka kat blog aku..wahahahahaha...adehla..

AF7..adakah tranfomasi mereka berjaya?Ramai yang cakap yang konsert final af7 macam anti klimaks...selepas bbrp siri konsert yang hebat..cth konsert 6 dan ke atas..konsert final dilihat gah pada rekabentuk stage yg ...wow..fantastic..tapi..persembahan sebahagian finalis..agak mengcewakan..Hafiz..misalnya..tidak cukup umphhh utk lagu pertama..mungkin sbb dia xpernah menjadi peserta pertama yang membuat persembahan(seingat aku lah kan)..nada rendah memg xjelas..n nampak mcm beliau terpaksa mengikut koreografi yg ditetapkan..peluh..adoi..mengganggu tumpuan aku..tapi..utk lagu baru..memang mantap..vocally..Hafiz adalah jaguh dipentas af7!

AKIM..wow..gaya dia memg ada style lah..tp..utk lagu bencinta..koreografi n showmanship dia memang mantap..tp..energy kurang..dah pecah suara pulak kan..teringat mila dgn lagu ezlynn time final dlu..peluh pulak macam mandi..adoi..rimas aku..kah2..lagu baru dia ok...cuma..persembahan utk lagu baru dia xmantap sangat...terlalu biasa..suara AKIM macam penyanyi bunkface..boleh ke dia jd sesorg lam industri nant...dia masih muda..macam2 dia boleh buat pasnih..

ISMA..lagu baru dia catchy jugak..bagi aku..ISMA profesional..dia ikut apa yang diajar..apa yang kurang??ISMA kurang aura..showmanship kurang menangkap..kalaula aku leh jerit kat ISMA soh dia jadik dramatik sket time lagu 'Cinta Adam dan Hawa' tuh...nak je aku jerit..akak ISMA..kipas berangin tuh dah hebatttttttt giler..napela kak Isma tak gunakannya..sayanglah..adoi..nampak cam kak ISMA lemas kat dalam angin tuh..muahahahaha

YAZID..utk lagu Qasidah cinta tuh..aku cam terangsang gakla bila tgk prop sofa tuh..dgn fesyen Yazid malam tuh..cam ketua kongsi gelap..(stok yang macho2 la..bukan yg bertatu satu badan tuh)..mula2 masok lagu dah elok..tp..momentum tuh xditeruskan..dah x mengalir dah irama lagu tuh lam jiwa si Yazid nih..keras jek..las2 aku cam tgk Yazid mcm minggu awal dlu.. nyanyi xde jiwa..lagu baru yazid..agak senang nak ingat..xtau nak cakap..bes gakla..apa nasib Yazid pasnih ye??

AWOKKKKKKKKKKK...oleh sbb aku fan kipas mati beliau..aku seperti biasa akan puji AWOK nih..xsuka xyah baca..blog aku..suka atilah kan nak puji ke apa..kah2..AWOKKKKK...ko memg dah membuat kami semua peminat ko..rasa berbaloi menghabiskan kedit masing2 utk undi ko..aku takut wok..takut ko kena boo kat pentas semalam..tp...salute kat geng2 ARIL LOVERS yang beribu ribu kat stedium tuh..selain fan APIS n AKIM..fan AWOKKKKK memang luarbiasa kat stedium semalam..AWOK..terharu aku tgk persembahan ko wok..walopon lagu baru ko cam pelik..agagagagag...tapi xpe wok..sedap jugak wok lagu baru ko..aku mest undi nant bla dah kuar radio..ko dah berjaya membuatkan satu Malaysia nih tau yang ko adalah seorang penghibur yang hebat n tersendiri kat atas stage...AWOK..good luck in ur career wok..(kah2..puas ati aku)...aura ko lah yang menjadikan AF7 nih hebattttttttttttttttttt!!!!!AWOKKKKKKKKK!

3 Hero af7 nih adalah sahabat yang boleh diibaratkan sperti adik beradik..Tetapi..malangnya..bila ada segelintir peminat mereka yang suka mengagongkan salah seorang dari mereka dengan mencela salah seorang nya lagik...sesetengah fan bergadoh kerana hal yang remeh temeh..biasalah..budak2 sekolah kan ramai yang minat af..tapi..kalu dah tua pon dok gadoh2 jugak..xtaula nak kata apa...bagi aku kan..tiada seorang pon finalis af7 yang aku rasa benci nak tengok..aku minat ARIL,aku suka AKIM,aku respek vokal Hafiz,aku salute ISMA n aku gelihati tgk Yazid..aku hairan kenapa ya ada fan af yang suka bergaduh dengan fan plaja lain..perlu ke ???


Shimah kate...tak Perlu pon...kan Shimah..hu2

Aku kate...suka ati korangla..asal tak wat jenayah ke hape..lantakle..nak dpt dosa ke pahala ke..korg la yang pilih..selagi ada akal..fikirlah..selagi ada hati..selamilah..selagi ada jiwa..halusilah..Sekian..

Nota Kaki: Dengar2 ARIL n AKIM akan ke Indonesia lam masa terdekat..betol ke???
pic2 credit to mr.manager

9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

"fan AWOKKKKK memang luarbiasa kat stedium semalam..AWOK.."

hahaha pompuan bodo.... eja stadium pun gagal.... lalai belajar kerana AF....

mUzLiA berkata...

awoookkkk......congrates..no 2....hopefully dia berjaya lepas nieh....anyway...awk bace x blog akak??akak telah sound org yg ngutuk2 awookk..time tu pengkritik tgh komen awookk...huhuhu...bingit tinger weeiii....xpokes akak nk dgr komen2 tu....

mUzLiA berkata...

astaga...tanpa nama berkata...suka2 je kata pompuan bodo...ish2...manusia...manusia...kalu dh xsuka kann...abes le di kutuknya...

kakjahku berkata...

Kak MUZ..biarkanla manusia yg rasakan diri dia tuh bijak sgt tuh berkata-kata..kata2 dia dah mencerminkan diri dia..

kakjahku berkata...

meh nak eja stadium bg betul..
S.T.A.R.D.H.I.U.M..kah2..weh..xde bahan nak sakitkan ati org ke..geli perut aku weh..

~~zAnAfAhMi~~ berkata...

kakjah....eja 'pompuan bodo' macam tu ke?
bukan ke 'perempuan bodoh'?...huhu...macam2 la dia org ni...benda kecil dibesarkan..

Tanpa Nama berkata...

congrates....awookk..naib juara af7. walopun vokal aril tak sehebat naib juara af6 Riz..tp showmanship aril ttp memukau dan penuh keyakinan msa di pentas.

kakjahku berkata...

kakzana..dia rs dia pdai sgt dah..hu2

kakjahku berkata...

tanpa nama..
yup..vokal awok xde sehebat RIZ..vokal hafiz pon xsehebat RIZ..
af7 xde yg berkarisma mcm our RIZ..

showmanship..AWOKKK tip top..

 
© 2007 Template feito por Áurea R.C.