Ahad, 5 April 2009

Konsert 4 AF7:sejarah tuuuuuuuuu

Salam

Konsert af7 minggu ke 4 memang dah catat sejarah..wow..sungguh aku xsangka dah xde plaja dari Sabah yang berjuang lam af tahun nih..xpenah lagik lam sejarah since af2 kann..aiyo..apa dah jadi ye..xkan org Sabah dah tanak jadi pengAfundi lagik..mayb la kot kan..sbb dorg dah ada jaguh dorg..Stacy..walopon vokal RUBISA n ZIZI mantap la jugak..tp..dorg ada personaliti yang kurang enak dimata penonton af..that's why aku rasa..dorg kurang disokong oleh pengundi2 dari Sabah..nak harap undian dr semenanjung..ada peserta dari semenanjung yg hebat..termasok peserta dari Sarawak yg semuanya leh nyanyi dgn mantopp..bakat n aura peserta Sabahan pada tahun nih agak kureng kot..tapi aku xnafikan..pesembahan ZIZI memang mantap malam tuh..ZIZI nih jadik mangsa buat pesembahan terakhir n org lupa nak vote..so kesian..kalu dah kuar awal tuh..susala sket nak dpt tempat lam industri nih kan..yang menang af pon skang nih ada jugak yg xbyk show..so..xtaula apala nasib RUBISA n ZIZI...

Lagik satu..wow..tenaga pengajar dah bersuara di konsert..ni satu lagi sejarah neh..walopon org cakap cikgu Fati nampak cam desperate nak backing ARIL..tp bagi aku..yes..patot pon pengkritik pertama tuh dibidas sket..statement dia..'kami judge u based on ur vocal,showmanship2 sume tuh x penting'..eh hello..mat rock nih xtgk af aku rasa..ko ingat cikgu Fati n Cikgu Ida n cikgu Aris tuh makan gaji buta ke..showmanship2 tu la trademark pesembahan budak2 af tau..dorang bkn aje diajar nyanyi..macam2 lagik pelajaran dorg tuh..so..statement Edri tuh menampakkan yang dia kurang homework n dia bukan penonton af..kunun ko mat rock..xtgk diari..ko patot tgk..sbb..tu adalah salah satu dr cara ko nak blaja jd pengkritik af yg hebat mcm Ogy n Adlin..aku respek Edri..tp..sbg pengkritik..aku xrasa dia hebat pon..tp..aku tertanya jugak..Adlin tgk x diari..tp..kalu dia xtgk pon xpela..dia genius..ahaks

Ok..lagik satu aku nk sentuh..skang dah tinggal 9 plaja..6 lelaki..amik ko..peserta lelaki af kali ni hebat2 jugak..sume ada keunikannye..serabut aku nk pilih sape..ahaks..tp..aku minat ARIL..korg kutukle apepon..ada aku kesah..dia special tau..aku xtaula..aku tgk dia nih fighter..n aku suka laki yg mcm nih..aritu aku ada tgk kat diari..dia tnya cikgu Ct Hajar..apa yg xcukup lagi pd pesembahan dia n mcm mana Hafiz leh jadik sebagus tuh..nilah bukti dia neh sentiasa nak berlawan untuk memajukan diri dia..ARIL..go for it..(mcm dia baca je post aku neh..kah2..ada aku kesah ke)..okeh..ni ada sket gambo plaja2 gantang kat af7..yg pasti..dorg nilah yg bersaing n rmai fan..walopon kadang2 undian x sebyk jumlah fan..ahaks..sume pic..credit to JOE LEE

HAFIZ..vokal mantop habis..bagi je lagu ape..ko sumpah camne pon..xkan sumbang punye..haha..aku salu mintak dia crack..kah2..ada aku kesah..aku xminat lagi kat dia neh..xtaula..mayb kehenseman dia xmencapai piawaian aku..
Yazid..mentang2 muka ko cam dia..Adlin sesaja nak kutuk ko kan..dia cakp ko ni harap rambut je lah..kah2..tp..tula keunikannye..aku rasa..Yazid nih seorg yg menarik utk ditonton..walopon dia xla hensem..tp..menarik..aku xtau nk terang camne..dia mcm Adlin la..muka xla hensem..tp..menarik..hua2

Gaya tangan AKIM yang suka lingkar2 tuh wat aku geli sket..hua2..tp..dia nih so cutelah..dgn suara garau tuh..fuhhh..budak2 skolah sukala laki camni nih..aku suka tgk Akim kat af7..tp..xdela aku vote dia..dia leh popular bila kuar af..tgk je nant
The one n only..amik ko..the one n only tau..ARIL..gaya dia yg lincah gilerrr..aktif gilerrrr..selenge gilerrrrrr..sempoi gilerrrrrrr..n sume2la yang ada kat dia tuh..wat aku rasa..wow..very interestinglah mamat nih..ha..nak muntah ijo x bila baca..ada aku kesah..cok cok cok cokkodok!!!!!!!!!fan ARIL..korg jgnle undi time konsert..xmasuk tau..korg tgk..dah jatuh no.7 dah..sedihla aku camnih
Ok..udahle tuh yer..aku rasa cam panjang pulak bebelan aku kali nih..eh lagik satulah..nasib baik Qhaud tak outkan malam tuh..kesian jugak kat dia neh..mest dia ketaq giler..aku ingatkan tb aku je yg tergendala time tuh..Qhaud n SIDI makin naik undiannye..ni mest makcik2 dah tangkap syiok kat dorg nih..(waaaaaa..apasal aku jadik jahat pulok)..
Kesimpulannye..errrrrrrr..malam nih nak tgk diari..agak2 lagu ape la pulok yg dorg nak nyanyi nih..ehehe

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

hafiz sore sedap but personaliti dull..tkde aura...

kakjahku berkata...

Hafiz ada aura..tp..aura dia x melekat kat kakjah..ekekeke

AbdulWaheeD berkata...

pilih laa hapis ek hekhek

 
© 2007 Template feito por Áurea R.C.