Rabu, 2 Disember 2009

ARIL n RIZ..sapa lagi Hebat?

Salam...

Pejam celik Pejam celik..dah masuk bulan 12 kan...kelmarin kat umah haku ada sambut besday anak sedara aku..Siti Maryam yang ke 9 tahun...Buat secara sederhana jek..tapi meriahla sebab ada ramai bebudak..hu3..Nih ada gamba di sekitar majlis... Semoga Maryam membesar menjadi seorang gadis yg baik macam makcik dia..miahahahhaha

Kek kecik cenonet jek...tapi cute..hu3
Tepung gomak muka besday girl nih...tekalah sapa yg mekapkan..miahahahaha

Ok..back to the story...
mayb ada yang nak tanya pada aku soalan nih (aku teka je)...aku sebenarnya memang x suka nak bandingkan kedua-dua hero pujaan aku nih..tapi..bila ada yang tanya nape aku asik citer pasal ARIL,then banding2kan pulak..suara RIZ lagi Best,muka Riz lagi hensem..n ada jugak yang kata sebaliknya...klise sangat kalau aku bagi jawapan..kedua-duanya ada kelebihan n kekurangannya tanpa memberi contoh kelebihan n kekurangan tu kan???
.
So..korang nak tau jawapan aku tak?
Aku bagi beberapa kelebihan ARIL berbanding RIZ...then beberapa Kelebihan RIZ berbanding ARIL...tapi..korang jangan plak nak tembak aku kalu aku suarakan pendapat nih kan..just my pendapat n seperti yang aku cakap kat profile aku...aku luahkan apa yg aku rasa dan hayati je kannnn....
Kelebihan RIZ berbanding ARIL
-Dari segi vokal teknik,memang RIZ lebih menguasai teknik2 nyanyian berbanding ARIL...bukan bermakna vokal RIZ lagi sedap..tapi...teknik vokal RIZ mantap dan mayb hal nih disebabkan RIZ lebih dulu menceburi bidang ni daripada ARIL..walaupun sama2 menyertai Gangstarz musim pertama..RIZ boleh bawak semua lagu nada yang tersangatla tinggi dengan sangat baik..tidak dinafikan..
Kelebihan ARIL berbanding RIZ
-Dari segi penguasaan pentas..ARIL lebih kreatif..ARIL tahu bagaimana nak handle crowd dan nak tarik crowd sama2 hidup dalam persembahan dia..lagu menatap matamu ARIL sangat menjadi kerana lagu nih dikatakan ibarat mengulangi kecemerlangan Aizat dengan lagu Hanya Kau Yang Mampu..lagu yang dicipta oleh komposer luar dan dilantun dengan baik oleh penyanyi tempatan..
Dari segi karekter...mayb aku kurang mengenali RIZ sebaik aku mengenali ARIL..ada ramai kawan ARIL yang berhubung dengan aku diFB dan sebagainya..mayb dari situ aku lebih mengenali siapa ARIL...Dan pernah jugak berborak dengan ARIL secara face to face...dari situ aku mayb lebih mengenali karakter ARIL..RIZ pulak x penah lagik aku borak lama2 ngan dia..just jupa2 camtu je..n x ramai pulak membe RIZ(bkn dikalangan angels) yang aku kenali kat alam maya or secara realiti...yang aku tau..RIZ seorang yang baik,manis orgnya...ARIL pulak...baik,manis dan mesraaaaaaaaa sangat...
So..puas ati x dengan jawapan ikhlas dari aku...mayb ada yang x puas ati kot...hu2...xdapek nak nolong!

Nota Kaki~~~RIZ dah kuar hospital dah kot...kesian tau...raya2 nih ditimpa penyakit apendiks pulak...xboleh makan sedap2la kan..Get Well Soon
VOTE BERMULA SEMULA N MENATAP MATAMU KAT RADIOOOOO!

8 ulasan:

shima abu bakar berkata...

betul kJ...2dua insan glamour nia da kelbihan dan kekurangan masing...
sepanjang dok follow 2dua depa ni,Aril telah menghidupkan dunia artis aku yg telah lama terkubur..hahaha...dia memang best n da best..
Riz pun not bad,tp cuma time dia slalu dganggu oleh fans yg suka amik kesempatan kawal dia...ahakss..(jgn la mara k...ai cuma bg pendapat)

kakjahku berkata...

Shimah..ahahah...

mUzLiA berkata...

shima..what mean by 'di ganggu oleh fans yg suka amik kesempatan kawal dia'?

kakjahku berkata...

Shimah sila jawab..aku pelangkung hang kalu hang cakap no komen...


sori miss prez!

shima abu bakar berkata...

1st sy nak mintak maaf atas statment kat atas tuh...sy xbermaksud nak tuju kepada sesapa pun wpun kepada ahli angles..sy ckp mcm tuh bcoz Riz ni dia agak pemalu..so maybe dia lebih mesra ngan fans dia slalu jumpa...

tQ....

sori to k.muz n others...

shima abu bakar berkata...

1lagi....jgn la anggap kjah pun pendapat mcm sy....dia xbersalah...
ini sumer dr mata dan pandangan sy sejak mengenali Riz...okay...sori ...

mUzLiA berkata...

its ok guys...cuma akak nk explaination je...hhehehe..jgn riso la...biasa la..akak kalu rase pelik smcm jer..akak tros tanya..xde simpan2...

xpe..masing2 punye pndpt kan...yg penting..kita sama2 sokong n setia ngan RIZ...

sayang korang...muah..muah....

kakjahku berkata...

sayang kak MUZ n RIZ jugak...

Shimah...good explaination from u..really appreciate it

 
© 2007 Template feito por Áurea R.C.